14 Şubat’a Özel En Romantik Sevgililer Günü Şiirleri

Sevgililer günü aşkımızı anlatmak için en harika gün. Aşkın günü yani sevgililer günü geldiğinde en özenli hazırlığı yaparak bu özel güne hazırlanmak gerek. Sevgilinizin mutlu olacağı her detayı göz önünde bulundurmanız gerekir bu süreçte. Sevgililer gününe özel şiirler ve mesajlar ise en büyük yardımcınız olacak. Sevgilinize beslediğiniz güzel duyguları anlatmanın daha güzel bir yolu olabilir mi hiç? Size yardımcı olması açısından pek çok seçeneği bir arada sunuyoruz burada. Unutmayın ki sevgililer günü şiirleri kısa ya da uzun hiç fark etmeksizin, her zaman aşkı ve sevgiyi en iyi şekilde ifade etmektedir. Sizin için de en doğru seçim şiir ve mesajlar olacaktır. Bundan eminiz. Hadi şimdi şiir önerilerimize bir göz atalım!

Dikkatinizi Çekebilir ► Sevgililer Günü Hediye Önerileri

Sevgililer Günü Hediyesi

 

 

Ümit Yaşar Oğuzcan’ın duygusal eseri ile başlayacak olursak, birbirinden uzak olan çiftlerin duygularına hitap edebilecek olan şiir, oldukça güzel bir sevgililer günü seçimi olabilir. Kim ister ki unutulmayı değil mi? İşte sevgilinizi siz de bu duygusal dizeler ile seslenebilir, hediyenize romantizm katabilirsiniz.

BENİ UNUTMA

Bir gün gelirde unuturmuş insan,
En sevdiği hatıraları bile.
Bari sen her gece yorgun sesiyle,
Saat on ikiyi vurduğu zaman,
Beni unutma…
Çünkü ben her gece o saatlerde,
Seni yaşar ve seni düşünürüm,
Hayal içinde perişan yürürüm.
Sen de karanlığın sustuğu yerde,
Beni unutma…
O saatlerde serpilir gülüşün,
Bir avuç su gibi içime, ey yar…
Senin de başında o çılgın rüzgâr,
Deli deli esiverirse bir gün,
Beni unutma…
Ben ayağımda çarık, elimde asa…
Senin için şu yollara düşmüşüm,
Senelerce sonra sana dönüşüm,
Bir mahşer gününe de rastlasa,
Beni unutma…
Hala duruyorsa yeşil elbisen,
On bir gün benim için giy.
Saksıdaki pembe karanfilde çiğ
Ve bahçende yorgun bir kuş görürsen,
Beni unutma…
Büyük acılara tutuştuğum gün,
Çok uzaklarda da olsan yine gel,
Bu ölürcesine sevdiğine gel,
Ne olur tanrıya kavuştuğum gün,
Beni unutma…

Ümit Yaşar Oğuzcan

 

Sevgililer Günü Hediyesi Küçük Prens Kar Küresi

Sevgililer Günü Hediyesi Küçük Prens Kar Küresi

Küçük prensin anlam dolu dünyasını sevgililer gününün bir hatırası olarak sevdiğinize sunabilirsiniz. Romantik birkaç dize, aşk dolu bakışlarınız ve de sevimli hediyeniz, unutulmaz bir sevgililer günü kutlaması yapmanız için yeterli olacaktır. Erkek sevgiliye alınabilecek hediyeler çok daha zorlayıcı olabiliyor belki ama bu kar küresi, bayan sevgiliye alınabilecek en güzel hediyelerden biridir. Küçük prens kar küresi siparişinizi kolayca verebilir ve bu yıl sevgililer günü hazırlıklarınızı çok daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

 

Alman şair Bertold Brecht’in dizeleri ise bize aşkı ilan etmenin güzel ve basit bir yolunu gösteriyor. Siz de sadelikten hoşlanıyorsanız, duygularınızı da en sade şekilde ifade etmelisiniz. Sevgililer günü hediyenizi bu güzel dizeler eşliğinde sunmak, sevgilinizi mutlu etmek için ünlü şairlerin eserlerini tercih etmelisiniz. Bertold Brecht ise en güzel seçimlerden biri olacaktır.

İSTİYORUM GİDEYİM SEVDİĞİMLE

İstiyorum gideyim sevdiğimle,
İstiyorum boş vereyim sonu ne olacak.
İstiyorum düşünmeyeyim iyi mi kötü mü,
İstiyorum bilmeyeyim beni seviyor mu?
İstiyorum gideyim sevdiğimle.

Bertold Brecht

Sevgililere Özel 2’li Viski Kadehi

Sevgililere Özel 2’li Viski Kadehi

En özel kutlamaları keyiflendiren set, isme özel bir tasarıma sahip ve bu hali ile tüm gözleri üzerine çekiyor. Sevgiliniz de viski içmeyi seviyor ve kutlamalarını bu şekilde yapıyorsa, bu şık set ile mutlu olacaktır. 2 adet kadehten oluşan takım, sevgililer günü için harika bir hediye olacaktır. Sevgililer gününe özel şiirler ise hediyenizi romantik kılacak, hoş bir detay olacaktır. İster siz söyleyin ister, kâğıt kaleme dökün… Sevgililer gününü özel bir kutlama ile taçlandırmak bu kadar kolay.

 

Nazım Hikmet’in vurucu ve düşündürücü dizeleri, tam da sevgililer gününe uygun… Sevgililer gününün romantizmini, en güzel şiirler eşliğinde yaşamalısınız ve Nazım Hikmet bu ünlü şiiri ile sizi bu özel günde yalnız bırakmıyor. Sevgilinizin gönlünü çalacak olan şiiri hediyenizin bir köşesine iliştirebilir ya da doğrudan sevgilinize okuyabilirsiniz. Onun gözlerindeki mutluluk olmak işte bu kadar kolay!

Seviyorum Seni

Seviyorum seni!
Ekmeği tuza banıp yer gibi,
Geceleyin ateşler içinde uyanarak,
Ağzımı dayayıp musluğa su içer gibi…
Ağır posta paketini,
Neyin nesi belirsiz,
Telaşlı, sevinçli, kuşkulu açar gibi…
Seviyorum seni!
Denizi ilk defa uçakla geçer gibi…
İstanbul’da yumuşacık kararırken ortalık,
İçimde kımıldayan bir şeyler gibi…
Seviyorum seni!
Yaşıyoruz çok şükür der gibi…

Nazım Hikmet Ran

Özdemir Asaf’ın dizeleri ile duygulanmamak elde mi? En romantik sözler, en etkili dizeler Özdemir Asaf sayesinde ulaşır bize. Sevgililer gününün romantizmini en derin şekilde yaşamak ve yaşatmak için siz de bu şiiri tercih edebilirsiniz. Neden sevgilinize hediyenizi böyle güzel bir şiir eşliğinde vermeyesiniz ki? Belki doğrudan gözlerine bakarak okursunuz, belki de uzakta olan sevdiğinize mesaj olarak gönderirsiniz. Her şekilde bir başkadır Özdemir Asaf ve her şekilde insanın içine işler bu dizeler.

MESAJ

Ölebilirim genç yaşımda,
En güzel şiirlerimi götürebilirim.
Şimdi kavak yelleri esiyorken başımda,
Sevgilim,
Seni bir akşamüstü düşündürebilirim.

Özdemir Asaf

Sevgiliye Özel Bize Dair Her Şey Kitabı

Sevgiliye Özel Bize Dair Her Şey Kitabı

Romantik ve beklenmedik bir hediye, sevgililer gününü çok özel bir anı haline getirebilir. Bunun için kitap yazmaya kalkmanıza gerek yok, her bir detayı ile ince ince tasarlanmış şık Bize Dair Her Şey kitabı tam da aradığınız hediye! Sevgiliye ilginç hediyeler ile sürpriz yapmak isteyenler için bu kez sevgililer günü hazırlığı çok kolay olacak. Sevgililer günü şiirleri kısa ve uzun farklı farklı seçenekler ile burada sunuluyor ve kitabınızın en güzel tamamlayıcı olmak üzere bekliyor.

 

Nazım Hikmet’in kelimeleri ile anlatın aşkınızı… Onun romantizmi ile ilan edin aşkınızı… Bunun ne kadar kolay ve ne kadar da etkili olduğunu gördüğünüzde inanamayacaksınız. Aşkın en güzel ve en duygulu halleri çıkar karşınıza bu dizelerde. Hediyenizi seçtiyseniz, şiirinizi de Nazım Hikmet’ten seçerek sürprizinizi hazırlayabilirsiniz.


Seni Düşünmek

Seni düşünmek güzel şey,
Ümitli şey…
Dünyanın en güzel sesinden,
En güzel şarkıyı dinlemek gibi bir şey…
Fakat artık ümit yetmiyor bana,
Ben artık şarkı dinlemek değil,
Şarkı söylemek istiyorum.

Nazım Hikmet Ran

Sevgililer Günü Hediyesi Fotoğraf Baskılı Love Kupa

Sevgililer Günü Hediyesi Fotoğraf Baskılı Love Kupa

Aşkınızı, sevgilinize her an hatırlatabilirsiniz. Bunun için fotoğraf baskılı özel tasarım kahve kupasını tercih etmelisiniz. Özel tasarımı, Love yazısı ve kalitesi ile en lezzetli çay ve kahvelerin tamamlayıcısı olacaktır. Sevgililer gününde, sevgilinizi bu özel hediye ile mutlu etmek için tek yapmanız gereken hızlıca sipariş vermek. Sevgililer gününe özel şiirler ise bu kupadan içilecek çayı kahveyi çok daha lezzetli kılacaktır. Fotoğraflarınızı seçtiyseniz, siz de hemen sipariş aşamasına geçebilirsiniz ve bu yıl sevgililer gününe özel sürpriz hazırlıklarına başlayabilirsiniz

 

Sevgililer gününe özel şiirler, aşkın, romantizmin doruklara ulaştığı sanat harikalarıdır. Sizin bir şiir yazmanız gerekmiyor. Ustaların kelimeleri sizin aşkınızın da güzel bir yansıması olabilir gayet tabi. Bu yüzden ünlü şairleri sizinle buluşturuyoruz. Bunlardan biri olan Orhan Veli, Anlatamıyorum adlı şiiri ile ne de güzel anlatıyor en güzel duyguları…

Anlatamıyorum

Ağlasam sesimi duyar mısınız,
Mısralarımda;
Dokunabilir misiniz,
Gözyaşlarıma ellerinizle?
Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel,
Kelimelerin kifayetsiz olduğunu
Bu derde düşmeden önce.

Bir yer var, biliyorum
Her şeyi söylemek mümkün;
Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum;
Anlatamıyorum

Orhan Veli Kanık

 

Sevdiğinize verdiğiniz değeri anlatmanın en güzel yollarından biridir bu dizeler. Ne de güzel söylemiş Özdemir Asaf, sen hem bir hastalık, hem de bir sağlık gibisin. Olmazsa olmaz olan sevdiğinize, varlığının ne büyük mutluluk olduğunu anlatmanın en iyi yollarından biridir şiir. Hele de böyle usta şairlerin kaleminden dökülen kelimeler çok da yerinde olacaktır. Sevgililer günü yaklaşırken siz seçtiniz mi romantik şiirinizi?

AŞK

Sen kocaman çöllerde bir kalabalık gibisin,

Kocaman denizlerde ender bir balık gibisin.

Bir ısıtır, bir üşütür, bir ağlatır bir güldürür;

Sen hem bir hastalık hem de sağlık gibisin.

Özdemir ASAF

Bayana Sevgililer Günü Hediyesi Ahşap Foto

Bayana Sevgililer Günü Hediyesi Ahşap Foto

Sevdiğiniz kişi ve size ait en özel anların ölümsüzleştiği çerçeve, oldukça farklı ve dikkat çekici bir tasarıma sahip. Her bir detayı ile sizi yansıtan ve size özel olan tasarım, kolayca sipariş vermeniz ile hazırlanıyor ve adresinize gönderiliyor. Sipariş vermek için yapmanız gereken, öncelikle en güzel fotoğrafınızı seçmek olacaktır. Bunun yanı sıra siparişinizi tamamlamadan önce tarih ve isim gibi bilgileri de iletmeyi unutmamalısınız. Bu sayede çok özel ve de çok dikkat çekici bir sürpriz gerçekleştirebileceksiniz.

 

İfadesi zor olan sevdaların anlatılması ancak sanatla mümkündür. Şiir ise dilsiz âşıkların dilidir adeta. Bu yüzden olsa gerek ki şiir bir sanattan öte büsbütün bir duygudur. Kimsenin ses çıkarmadığı ama herkesin bir şekilde kendinden bir pay bulup konuştuğu dizeler vardır. Susarsınız belki ama dizeler sizinle konuşur. Sevgilinize anlatamadıklarınızı anlatan, sevdanızın büyüklüğünü en iyi şekilde ifade eden Cahir Sıtkı Tarancı, bu şiiri ile tam da aradığınızı sunuyor.

Kara Sevda

Bir kere sevdaya tutulmaya gör;
Ateşlere yandığının resmidir.
Âşık dediğin, Mecnun misali kör;
Ne bilsin âlemde ne mevsimidir.

Dünya bir yana, o hayal bir yana;
Bir meşaledir pervaneyim ona.
Altında bir ömür döne dolana
Ağladığım yer penceresi midir?

Bir köşeye mahzun çekilen için,
Yemekten içmekten kesilen için,
Sensiz uykuyu haram bilen için,
Ayrılık ölümün diğer ismidir.

Cahit Sıtkı Tarancı

 

Sevgiliye Hediye Aşk Kafesi Yastık

Sevgiliye Hediye Aşk Kafesi Yastık

Aşkınızı anlatmanız güzel ama her zaman aşkınızı birebir sevdiğinizin yanında olarak hissettiremeyebilirsiniz. Bunun yerinize sizin sıcaklığınızı verecek bir hediyeye ne dersiniz? Aşkınızı en iyi şekilde yansıtacak olan şık yastık tasarımı, hem sevimli, hem romantik hem de çok özel bir hediye. Tasarımının özel niteliğe sahip olmasının yanı sıra, isimlerinizin de yer alması ile çok farklı bir hediye haline geliyor. Üstelik özel notlarınız ile sıcacık ve aşk dolu bir hediye seçmiş olacaksınız. Daha ne olsun!

 

Cemal Süreya ne de güzel bir şairdir. Âşıkların derdini en iyi şekilde anlatanlardan biri o. Aşkın en güzel hallerini bulursunuz şiirlerinde. Bu romantik şiiri ise özellikle sevgililer günü gibi romantik zamanların doğru seçimi olacaktır.

İki Kalp

İki kalp arasında en kısa yol:
Birbirine uzanmış ve zaman zaman
Ancak parmak uçlarıyla değebilen
İki kol.

Merdivenlerin oraya koşuyorum,
Beklemek gövde gösterisi zamanın;
Çok erken gelmişim seni bulamıyorum,
Bir şeyin provası yapılıyor sanki.

Kuşlar toplanmışlar göçüyorlar
Keşke yalnız bunun için sevseydim seni.

Cemal Süreya

 

Aşk ne büyük bir duygu… Bu güzel duyguyu hediyelerimiz ile sevdiğimize hissettirmeye çalışırız. Şiirlerimiz ise hediyelerimizin en güzel eşlikçisi. Necip Fazıl Kısakürek, ne de özel dizeleri bir araya getirmiştir de ne özel duyguları ifade etmiştir. Siz de hediyelerinizi bu şiir ile tamamlayabilirsiniz. Eşsiz bir sürpriz yapmak, sevgililer gününü her zaman hatırlayacağınız özel bir gün haline getirmek işte bu kadar kolay.

Kaldırımlar

Sokaktayım, kimsesiz bir sokak ortasında;
Yürüyorum, arkama bakmadan yürüyorum.
Yolumun karanlığa saplanan noktasında,
Sanki beni bekleyen bir hayal görüyorum.

Kara gökler kül rengi bulutlarla kapanık;
Evlerin bacasını kolluyor yıldırımlar.
İn cin uykuda, yalnız iki yoldaş uyanık.
Biri benim, biri de serseri kaldırımlar.

İçimde damla damla bir korku birikiyor;
Sanıyorum, her sokak başını kesmiş devler…
Üstüme camlarını, hep simsiyah, dikiyor;
Gözüne mil çekilmiş bir ama gibi evler.

Kaldırımlar, çilekeş yalnızların annesi;
Kaldırımlar, içimde yaşamış bir insandır.
Kaldırımlar, duyulur, ses kesilince sesi;
Kaldırımlar, içimde kıvrılan bir lisandır.

Bana düşmez can vermek, yumuşak bir kucakta;
Ben bu kaldırımların emzirdiği çocuğum!
Aman, sabah olmasın, bu karanlık sokakta;
Bu karanlık sokakta bitmesin yolculuğum!

Ben gideyim, yol gitsin, ben gideyim, yol gitsin;
İki yanımdan aksın, bir sel gibi fenerler.
Tak, tak, ayak sesimi aç köpekler işitsin;
Yolumun zafer takı, gölgeden taş kemerler.

Ne sabahı göreyim, ne sabah görüneyim;
Gündüzler size kalsın, verin karanlıkları!
Islak bir yorgan gibi, sımsıkı bürüneyim;
Örtün, üstüme örtün, serin karanlıkları.

Uzanıverse gövdem, taşlara boydan boya;
Alsa buz gibi taşlar alnımdan bu ateşi.
Dalıp, sokaklar kadar esrarlı bir kuyuya,
Ölse, kaldırımların kara sevdalı eşi…

Necip Fazıl Kısakürek

 

Kız Arkadaşa Hediye Kişiye Özel Puzzle

Kız Arkadaşa Hediye Kişiye Özel Puzzle

Sevgilinize hem farklı, hem romantik hem de eğlenceli bir hediye alabilirsiniz. Puzzle demek eğlenceli vakit geçirmek demektir. Bu hediyenin güzelliği ise sizin fotoğrafınızdan oluşması… En güzel anınızı ortaya çıkaracak olan tasarım tamamlandıktan sonra duvarlarınızı süsleyecek. Sevdiğinizin mutluluğu her şeye bedel değil mi? Bu hediyeyi tercih ederek, onu çok mutlu edebilirsiniz. Elbette romantik şiirinizi seçmeyi de unutmamalısınız. Yılın en özel gününü, doyasıya kutlamak ve aşk dolu bir şekilde geçirmek için bunlar yeterli

 

Her zaman şiirler söylemek istediklerimiz yanımızda olmuyor belki ama şiir yine de anlamlı oluyor. Uzakta olan ulaşılamayan sevgiliye de şiirler söylenir, onun da sevgililer günü kutlanır. Belki romantik bir hediye, özel birkaç dize aşkınızın ilk adımı olabilir. Neden güzellikleri sevgililer günü vesilesi ile canlandırmayalım ki? Sevdiğine sevdiğini söylememek ne büyük yanlış değil mi? Bu şiir ise tam size göre!

Sevgi Duvarı

Sen miydin o yalnızlığım mıydı yoksa,
Kör karanlıkta açardık paslı gözlerimizi.
Dilimizde akşamdan kalma bir küfür,
Salonlar piyasalar sanat sevicileri,
Derdim günüm insan içine çıkarmaktı seni.
Yakanda bir amonyak çiçeği,
Yalnızlığım benim sidikli kontesim.
Ne kadar rezil olursak o kadar iyi,
Kumkapı meyhanelerine dadandık.
Önümüzde altınbaş altın zincir fasulye pilakisi,
Aramızda görevliler ekipler hızır paşalar.
Sabahları açıklarda bulurlardı leşimi,
Öyle sıcaktı ki çöpçülerin elleri.
Çöpçülerin elleriyle okşardın beni,
Yalnızlığım benim süpürge saçlım.
Ne kadar kötü kokarsak o kadar iyi,
Baktım gökte bir kırmızı bir uçak.
Bol çelik bol yıldız bol insan,
Bir gece sevgi duvarını aştık.
Düştüğüm yer öyle açık seçik ki,
Başucumda bir sen varsın bir de evren.
Saymıyorum ölüp ölüp dirilttiklerimi,
Yalnızlığım benim çoğul türkülerim.
Ne kadar yalansız yaşarsak o kadar iyi…

Can Yücel

 

 

Konumuz sevgi, aşk olur da şiirden, sanattan bahsetmemek olur mu hiç? Sahiden siz bugüne dek kaç kere şiir okuduğunuz sevdiğinize? Hiç dediğinizi duyar gibiyiz. Belki de bu sevgililer günü tam da doğru zamandır bunun için.  Sevgililer gününe özel şiirler kendiniz mi yazarsınız, başka bir şairin şiirini mi seçersiniz, orası size kalmış ama bu şiiri bir kağıda yazmak yerine gözlerinin içine bakarak okumanızı tavsiye ediyoruz. Böyle daha romantik değil mi? Şiirinizi seçtikten sonra güzelce bir kağıda yazın ve sevgililer günü gelene kadar her gün birkaç kez prova yapın. Sevgiliniz sizden kilometrelerce uzakta olabilir ama bu sizi üzmesin çünkü telefon diye bir şey var sonuçta. Hatta görüntülü konuşma yaparak bile gözlerinin içine bakarak şiiri okuma şansına sahipsiniz. Sevgililer günü şiirleri kısa olanları elbette hem okuması uzun olanlara göre biraz daha kolay hem de sade ve kısa olması duygularınızı daha net bir şekilde ifade etmenizi sağlar. Belki de saatlerinizi harcadıktan sonra özene bezene seçtiğiniz o dörtlük sevgilinizi dünyanın en mutlu insanı yapacak. Her şey maddiyat, her şey pahalı hediyeler değil elbette. Hele ki sevgililer günü demek hediye demek değil. Hediyenizi illa ki alırsınız ama bu hediyeyi bir de şiir eşliğinde sunmak var değil mi?

Gününüzü hayatınızın en unutulmaz gününe çevirmek sizin elinizde. Ünlü şairleri araştırın, hatta belki de sevgilinizin çok sevdiği bir şair vardır, bunu mutlaka öğrenin. Biraz kelime oyunu yaparak en sevdiği şairi 1 dakikada öğrenebilirsiniz. Öğrendikten sonra da o şairin şiirlerine bakın, aşkınızı anlattığını ve sevgilinizin çok etkileneceğini düşündüğünüz bir dörtlük seçin ve başlayın okuma provalarına. Sevgililer gününe özel şiirler arasından en beğendiğinizi, beğeneceğini düşündüğünüzü seçin.

Recent Posts

Eşe Anneler Günü Hediyesi Ne Alınır? Eşe İlk Anneler Günü Hediyeleri

En değerli varlığınız olan eşinize anneler günü için ne alacağınızı bulmak zorlu olabilir. Renkli, pratik, neşeli ve sürprizli armağanlar arasından…

3 sene ago

Anneler Günü Hediyeleri Ne Alınır ? Sürpriz 30 Anne Hediyeleri

Annelerin yeri hiç birimiz için değişmiyor; işte bu yüzden anneler günü yaklaşırken heyecanla hediyeler aramaya koyuluyoruz. Mutfak eşyalarından kıyafetlere, isme…

3 sene ago

En Güzel Anneler Günü Mesajları – Anneler Günü İle İlgili Mesajlar

Anneler Günü Mesajları Her yıl yılda bir kez kutlanan anneler günü için Anneme güzel bir hediye almak istiyorum diyorsanız sizlere…

3 sene ago

Anneler Günü Hediyesi | Anne Tasarımlı En Güzel Hediyeler

Dikkatinizi Çekebilir: Anneler Günü Hediyeleri Anneler günü hediyesi almak için geç kalmadan güzel seçenekleri değerlendirmeli ve orijinal bir alternatifle anneciğinizi…

3 sene ago

Anneye Mektup | Anlamlı Anneler Günü Mektupları

Hayatımızı aydınlatan, neşe ve güzellik katan annelerimize sevgimizden daha kıymetli bir hediye vermemiz pek mutlu değil. Bir anne için dünyanın…

3 sene ago

Ablaya Hediye Ne Alınır? Ablaya Alınacak Doğum Günü Hediyeleri

Dikkatinizi Çekebilir: Ablaya Hediye (1000+ Hediye) Ablaya hediye almak onu ne kadar çok sevdiğinizi göstermeniz için özel bir fırsat yaratıyor.…

3 sene ago