En Güzel Sevgi Şiirleri – Şairlerin Kaleminden 20 Sevgi Şiiri

Dikkatinizi Çekebilir >> Sevgiliye En Güzel Hediyeler

 

Bu dünyada var olan en ulvi his aşk ve sevgidir. İnsanoğlunun yaratılışından beri bize hep eşlik eden belki de en temiz, en saf histir sevgi. Hayatı anlamlı kılan, yaşama istegimizi artıran, yarına umut beslememizi sağlayan bu hisler sayesinde aslında dünyada hala  güzel şeyler oluyor. Bu dünyayı bir gün sevgi kurtaracak demelerinin asıl sebebi de işte bu. Seven insanlar hoşgörü, saygı içinde yaşamayı üstün tutuyorlar her zaman. Bütün duyguların en önemlisi olan bu hissi sevgi şiirleri ile kutsallaştırıyorlar. Bu hisler sayesinde nice nice insanlar büyük şairlere dönüştüler. Bu duygular sayesinde nice ünlü şairler şaheserler yarattılar. En güzel sevgi şiirleri ile anlatıyorlar kalplerindeki ateşi.

Sen sevginin baş harfi
Yaşanmış bütün aşkların adısın
Sen gözlerimdeki hasret,
Adını söyleyince titreyen dudaklarımsın.

İsme Özel Şiir Defteri

Sevdiklerinizin özel anlarını kaydedebilecekleri, kalplerinden geçen duyguları harika bir şekilde yansıtmalarına fırsat yaratacak isme özel sulu boya efektli defter hediyesi ile onlara ne kadar değer verdiğinizi hissettirin. Üzerinde hediye edilen kişinin isminin yazılması ise karşı tarafı daha çok mutlu edecek ve ne kadar özel olduğunu hissettirecek.

 

Sevgiden yoksun bir dünya düşünün. Daha önce sevmemiş olsanız bile böyle bir hayatın ne kadar korkunç olduğunu hayal edebilirsiniz yine de. Filmler, kitaplar, şarkılar neyi anlatırdı? Sevgi şiiri diye bir sanat eseri mevcut olmazdı. Şairler neyi anlatırlardı sayfalarca? Dünyada aşktan, sevgiden daha güzel, daha betimlenerek anlatılabilecek başka hangi duygu var? Sevgi şiirleri ünlü şairlerden nesiller boyunca aktarılarak günümüze geldilerse bunun tek bir sebebi var, sevginin yıllara, asırlara yenik düşmeden dayanması. Bin yıl önce de kutsaldı, şimdi de kutsal bir his. Aşk sevgi şiirleri her dönemin edebiyatının en önemli konusu olmuştur. Leyla ve Mecnun, Aslı ve Kerem aşkları sayesinde yüzyıllar boyunca anıldılar. Sınırlar değişir, devletler büyür, küçülür, yeni ülkeler yaranır, insanlar ölür, binlerce yeni insan doğar ama hepsinin bir ortak noktası vardır. Hayatlarında bir kere bile olsun ya sevmiş ya da sevilmişlerdir. Eğer ikisini de aynı anda yaşama fırsatınız olduysa o zaman bu dünyadaki en şanslı insanlardan birisiniz.

Aşkımı haykırmak istedim sana
Karıştırırken rüzgâr dalgalı saçlarını
Getirirken senin kokunu sesini bana
Açmaz mıydım kalbimin kapılarını sonunu kadar sana?

Herşeygüzelolacak Kişiye Özel Baskılı Defter

Bazen mutsuz, başarısız hissedebilir ve hayatın kötüye gittiğini düşünüyoruz. Kişiye özel baskılı herşeygüzelolacak defteri ile sevdiklerinize umudun asla tükenmediğini, her zaman bir çıkış yolunun olduğunu hissettireceksiniz. 96 yapraklı bu harika defterin sadece kapağı değil, kaliteli yaprakları da hediye edeceğiniz kişide bir an önce umutlarını kâğıda dökme hissi uyandıracak.

 

Şiir kendisi bir sevgidir. Şair kendisi sevmekten ilhamını alır. Aşk ve sevgi şiirleri gerçek kılan duygular oldukları için her zaman dizelerce anlatılıyorlar. Bu duygular yüzyıllar boyunca sayfalarca yazıldılar ve hala yazılıyorlar. Kısa sevgi şiirleri bile aslında ne büyük anlamlar içeriyor. “ Sen benim sarhoşluğumsun, ne ayıldım, ne ayılabilirim, ne ayılmak isterim” demiş Nazım Hikmet. Sadece birkaç dize ile ne kadar da güzel anlatmış sevdanın bir baş döndüren yanını. Sevgi şiirleri Nazım Hikmet, Cemal Süreyya, Turgut Uyar demek. Sevgi şiirleri Fuzuli, Baki, Şeyhi demek.

Sevgi şarap gibidir. Bir yudumla başlar sonra sarhoş olana kadar bırakamazsın. Zamanla daha da güçlenir isteğin. Daha çok istersin ve aşk sarhoşu olursun. Her sevgi mutluluk getirmese de her sevginin kutsal bir yanı var. Âşık insan bazen mutsuz olmayı bile göze alıyor. İşte aşk bu yüzden şarap benzer. Bir taraftan insan kendine zarar verdiğini biliyor, ama diğer taraftan baş döndüren tadından vazgeçemiyor. İşte insanoğlu böyle bir canlı. Eline küçük bir diken batsa hemen elini çeker asla bir daha dikenli tarafa elini uzatmaz. Ama âşık olunca kalbi paramparça oluyor, bazen kanlar içinde kalıyor ama yine sevmek, âşık olmak için bekliyor, çabalıyor. Pes etmeden tekrar tekrar deniyor. Karşılıksız sevmeye bile bazen razı oluyor. Sadece kalbinde küçük bir aşk filizlensin diye ne zorluklara katlanıyor. İnsan aşktan hiç ders çıkarmıyor. O kadar güzel, o kadar sarhoş edici bir bağımlılığı var ki, hayatımızın en merkezinde ve onsuz yaşamdan zevk alamıyoruz.  Ve ne kadar alırsak az, ne kadar verirsek yetersiz.

Kalbim durmadan dalgalanan bir deniz
Kopuyor fırtınalar açıklarında
Ve sen aşk kokan kadın
Denizim oldun ben çırpınırken uzaklarımda.
 

İsme Özel Taşlı Kalem Usb Seti

Bir şairin en büyük silahı kalemidir. Kalemi ile yeni mucizeler yaratır, yenilmez düşmanları yener. Sanatına ve kalemine güvenen şairlere kalemden daha güzel bir hediye olamaz. Şiirleri ile sizi etkileyen o özel insana kendi isminin yazılı olduğu bu harika taşlı kalemi hediye edeceğiniz takdirde, hayranlığınızı bir daha vurgulamış olacaksınız.

 

Tarihe göz attığımızda sadece şairlerin değil, ressamların, mimarların, müzik dehalarının birçoğunun yarattıkları, zamana meydan okuyan mükemmel eserlerin hepsinin arkasında bir aşk hikâyesi bulunduğunu görüyoruz. Ünlü mimarlar sevgiliye şiir yazmak yerine, inşa ettiği saraylarda sevdiği kadını anlatan izler bırakmış. Sevgiliye hediye diye sanatları ile yüzyıllara meydan okuyan eserler yaratmışlar. Aşkın insana yaşattıklarına karşılık olarak sadece maddi değil aynı zamanda manevi bir hediye bu.

O sahil bankında, o sessiz akşamda
Mehtaba dalarken gözlerin,
Üşüyen küçük bir kuş gibi
Avuçlarımın içine sığınmıştı ellerin.

Atatürk İmzalı Özel Deri Not Defteri

Ulu önder Atatürk`ün sanata, şiire verdiği değeri yansıtan bu harika Atatürk imzalı deri not defteri şiirlerini sürekli düşünen fakat bir türlü yazıya aktarmaya cesaret edemeyen arkadaşınıza motivasyon olacak. İçindeki şairi ortaya çıkarması için belki de beklediği destek sizden gelecek küçük bir hediyeyle karşısına çıkacak.

 

“ Sorma bana ne kadar seviyorsun diye! O kadar işte! Tavanı kadar sokağın, dibi kadar cehennemin…” Sevgi şiirleri Nazım Hikmet imzası taşıyorsa işte bu kadar anlamlı ve içten oluyor. Sevginin sınırsızlığını sadece mürekkeple kâğıda aktararak nasıl da derinden anlatmış. Sadece dört dize, fakat aşk sevgi şiirleri arasında belki de bu kutsal duygunun boyutlarını en güzel aktaran parça. Sevgi şiirleri kısa ve öz olduğunda sayfalarca yazılara meydan okuyacak kadar güçlü anlamlar içeriyor. Gerçek hayattaki ilişkilerimiz de böyle değil mi zaten? Saatlerce konuşup anlatacaklarınızı sadece iki üç içten cümleye ifade ederek kalplerin çok daha derinine dokunabilirsiniz. Mesela saatlerce karşınızdaki insanın sizin için olan öneminden bahsetmek yerine “iyi ki varsın” diyerek en samimi itirafı yapmış olursunuz. Bir insanın duyabileceği en güzel cümle aslında bu kadar. Sadece birkaç kelime ama sana ihtiyacım var demek, sensiz yapamam demek, karşıma çıktığın için çok şanslıyım demek.

Bir insanın başına gelebilecek en güzel duygudur sevmek. Bir de sevdiğin insan tarafından seviliyorsan bu hayatta elde edebileceğin en büyük mutluluğu yaşıyorsun demektir. Herkes sevgiyi bulduğuna sevinemez çünkü. Aşk ne kadar harika bir duygu olsa da eğer karşılıksız yaşanıyorsa dünyadaki en büyük acılardan birine dönüşebilir. Sevgi öyle büyük bir duygudur ki varlığıyla yaşattığı huzur yokluğuyla cehennem azabına çevrilir. En güzel sevgi şiirleri aslında karşılıksız aşkın verdiği ıstıraptan doğuyor. Sevip ve karşılık alamayan insan sevdiğine aktaramadığı duygularını kâğıtlara dökerek biraz da olsun kalbinin yükünü hafifletmeye çalışır. Oysa yazdıkça daha çok sever, daha çok âşık olur. Duyguları sönüp köz olacak diye beklerken aslında daha da alev alıyor. Aşk ve sevgi şiirleri böyle doğuyor işte.

Marifet çiçeği koparmadan,
Yağmuru şemsiyeyi açmadan,
Bülbülü kafese koymadan,
Öylesine var olduğu haliyle sevebilmekte.

Şiirli Ahşap Foto

Yazdığı şiirleri ilk size okutacak kadar değer veren insana özel gününde orijinal bir hediye verirseniz onun da sizin için ne kadar değerli olduğunu hissettirirsiniz. En beğendiğiniz şiirinin ve en sevdiğiniz anınızı yansıtan fotonuzun bulunacağı bu şiirli ahşap foto, hediye edeceğiniz kişinin evinin en güzel köşesinde sevginizi yansıtacak.

 

Dünyamızın bu gün en çok sevgiye ihtiyacı var. Yaşanan bütün korkunç, karanlık olayların hepsini iyileştirebilecek bir güce sahip sevgi. Bir birine ezelden düşman olan aileye ait iki genç, Rome ve Juliet`in aşkını düşünün. İki birbirinden nefret eden ailede büyümelerine rağmen aşkları nefretlerini yeniyor. Aşk en büyük nefretten bile daha yücedir. Aileler, gelenekler, yıllardan beri süren düşmanlık, hiç biri âşık iki genci sevdalarından vazgeçirmeye yetecek kadar güçlü olmuyor. Bu yüzden işte dünyamızın sevgiye ihtiyacı var. Savaşları, düşmanlıkları, nefret hissini bastırabilmemiz için tutunabileceğimiz tek duygu aşk aslında. Çünkü aşk sınırlara meydan okuyor. Birini sevdiğinizde milliyetinin, mensup olduğu ülkenin hiçbir önemi kalmıyor. İkinizin de tek bir dili oluyor, adına sevgi diyorsunuz.  Farklılıklar artık nefret edeceğiniz, kınayacağınız bir detay olmaktan çıkıp, beğendiğiniz takdir ettiğiniz bir davranış halini alıyor.

“Güneş gibisin” dedi adam, sevdikçe içini ısıtan
Ama yaklaştıkça yakan kül eden
Yokluğunda donar, yok olur evren
Sensin aslında içimdeki hayatı yaşatan.

Kişiye Özel İmzalı Deri Not Defteri

Şair olmak demek içinden geçen ani duygu değişimlerini bulduğun her hangi bir kâğıt parçasına o an karalamak demek. Fakat zamanla bu kâğıt parçaları kayboldukça aslında yaratılmış özel şiir de kayboluyor. Bunu önlemek için şiirlerinize laik şairlere özel deri not defterinde ilerde kitap haline dönüştürebileceğiniz eserlerinizi toplayabilirsiniz.

 

Aşk insana neler yapıyor? Sabah uyandığınızda kuşlar daha çok ötüyormuş gibi, kış mevsimin de bile olsanız gönül gözünüz etrafı ilkbahar gibi algılıyor. Aşk daha önce hiç fark etmediğiniz sizi ortaya çıkarıyor. Bir kere kalbinize girmesine izin verdiniz mi, hayata yeniden başlamış gibi oluyorsunuz.  Eskisinden daha güçlü, daha sağlam durduğunuzu hissederek adımlıyorsunuz. Aşk bir insanın başına gelebilecek en güzel şey. Daha önce eline kalem almayan birine sevgi şiiri yazdıracak kadar deli dolu bir duygu aşk.  Sevince hayat asla bitmeyecekmiş gibi, hiçbir sorunla karşılaşmayacakmış, asla üzülmeyecek ve asla ağlamayacakmışız gibi yaşamaya başlıyoruz. Hayatımızın merkezi sevdiğimiz insan, bize yön gösteren ise aşkımız oluyor. Eskiden farklı yanaştığımız her şeye âşık bir insan gözüyle daha farklı bakıyoruz. Aşk insanı baştan yaratıyor.

Bilir misin gözyaşların içine akarken,
Haykırışların dudaklarının arasında sıkışırken,
Hasret kalbinin ortasında bir hançerken,
Hala sevmenin nasıl bir yük olduğunu?

İsme Özel Metal Mavi Renkli Tükenmez Kalem

Birçoğumuzun içinde gizli bir şair yatar. Sürekli bastırdığımız, bazen de görmezden geldiğimiz. Yeteneklerini daha belirgin hale getirebilmeleri için bazılarına biraz cesaret gerekiyor. İşte gerçek bir şair olduğunu hissettiğiniz arkadaşınızın içindeki yeteneği keşfetmesine vesile olabilmek adına bu isminin yazılı olduğu metal mavi kalemi hediye edebilirsiniz.

 

Sevdiğiniz insanlara en güzel hediye olarak verebileceğiniz en güzel şey duygularınızı sınırlar tanımadan döktüğünüz özel bir mektup olabilir. Günümüzde teknoloji ile mektuba ihtiyaç duyulmasa da elle yazılmış duygularınızın akışına göre değişen bir mektubun yerini hiçbir şey veremez. Sizi çok seven o insana gecenin karanlığına birkaç satırlık özel sözler bırakın. Bırakın ne kadar çok sevildiğini, ne kadar özel olduğunu hissetsin. Mektupta hatalar yapın, karalayın, yazın çizin, bırakın düzenli olmasın. Önemli olan gerçek olması, gerçek duyguları yansıtmış olması. Emin olun üzerinden yıllar da geçse asla unutulmayacak bir his yaşatmış olacaksınız. Mektubunuzun içine kısa sevgi şiirleri yazın mesela.  Kalpten gelen sözcükler ile karşı tarafın kalbine doğru köprüler kurabilirsiniz.

Bir kalem al eline, bir de kâğıt
Akıt kalbindeki sevgiyi, nefreti
Kim beni sevebilir ki senden daha çok
Yok et aramızdaki, özlemi, hasreti.

Uzun mesafeleri sevgi şiirleri kısa yollara dönüştürür. Asla ulaşamayacağınızı düşündüğünüz noktalara varmanızı sağlarlar. Özdemir Asaf  “Ben utangaç bir kalbi taşırım geceden. Ben sana âşık olduğumu ölsem söylemem” dizeleriyle aşkı itiraf etmenin en güzel yolunu kullanmış. Az kelimeyle çok şey anlatmak dedikleri bu olsa gerek.  Seni seviyorum cümlesini herkes kurabilir, asıl mesele asla unutulmayacak bir aşk itirafı. Sevgi şiirleri ünlü şairlerden çok şey öğrenmemiz gerektiğini gösteriyor. İşte aşk nice sevgisini söylemeye utanıp saklayan insanın şaire dönüştüren duygu. Sevdiği kadının gözlerinin içine bakmaya cesaret edemeyen ürkek kalplerinin ateşini şiirler yazarak söndürmüşler. Sevgi şiirleri kısa veya uzun fark etmez her aşkı simgeler. Çünkü ayrılıkların nedeni ne olursa olsun her aşk kutsaldır. Aşk bir kere kalbe düştü mü bir kere filizlendi mi o insanın hayatı bir daha eskisi gibi olmaz. Bir daha insanlara, olaylara, dünyaya aynı bakışlarla bakamaz insan. Yıllardır kendinden sakladığı iç dünyası karşısında dikilir. Her aşk insanı biraz değiştirir. Bazı aşklar büyütür, bazıları yarım bırakır, bazıları tamamlar. Ama mutlaka her aşk insanın hayatında bir iz bırakır.

Çimlere uzanmış gecenin karanlığında
Ay yıldızlar ve aşkın yanımda
Doyamadığım gözlerin hala aklımda
Ah, neden sadece hayalin yanımda?

İnsanın en büyük acıları bile unutuluyorlar zamanla. Belki de bu unutkanlığımız sayesinde hayatımıza devam edebiliyoruz. Yaşadığımız acılar, dertler bizimle birlikte gelselerdi belki de bir yerden sonra hayat dayanılmaz bir hal alırdı. Unutulmayan tek şey sevgi.  Bir koku, bir ses, tanıdık bir yer bir zamanlar duyduğun o şiddetli aşkı hatırlatır. El ele dolaştığınız park, beraber oturup sohbet ettiğiniz çay bahçesi, beraber izlediğiniz filmin müziği ya da yabancı birinden gelen parfüm kokusu. İşte sadece küçük bir işaret unuttuğunuzu sandığınız hislerinizin tekrar uyanmasına neden olur. Bu yüzden sevgi yılların yenemeyeceği bir duygu. Siz unuttuğunuzu sansanız da aslında hep kalbinizin bir köşesinde sizinle yaşayacak. Aslında yaşadıklarınıza sahip çıkmalı ve bir zamanlar bu duyguyu yaşadığınız için minnettar olmalısınız. Gerçek sevgi herkesin kapısını çalmaz ve eğer bir gün sizin kapınızı çaldıysa siz bu dünyada yaşayan en şanslı insanlardan birisiniz demektir.

Geçtim buram buram sen kokan sokaklardan
Hala orada parktaki bizim bankımız
Zor derlerdi mesafeler yoksa sevdan
Zor değil hiçbir şey var oldukça aşkımız.

Recent Posts

Eşe Anneler Günü Hediyesi Ne Alınır? Eşe İlk Anneler Günü Hediyeleri

En değerli varlığınız olan eşinize anneler günü için ne alacağınızı bulmak zorlu olabilir. Renkli, pratik, neşeli ve sürprizli armağanlar arasından…

3 sene ago

Anneler Günü Hediyeleri Ne Alınır ? Sürpriz 30 Anne Hediyeleri

Annelerin yeri hiç birimiz için değişmiyor; işte bu yüzden anneler günü yaklaşırken heyecanla hediyeler aramaya koyuluyoruz. Mutfak eşyalarından kıyafetlere, isme…

3 sene ago

En Güzel Anneler Günü Mesajları – Anneler Günü İle İlgili Mesajlar

Anneler Günü Mesajları Her yıl yılda bir kez kutlanan anneler günü için Anneme güzel bir hediye almak istiyorum diyorsanız sizlere…

3 sene ago

Anneler Günü Hediyesi | Anne Tasarımlı En Güzel Hediyeler

Dikkatinizi Çekebilir: Anneler Günü Hediyeleri Anneler günü hediyesi almak için geç kalmadan güzel seçenekleri değerlendirmeli ve orijinal bir alternatifle anneciğinizi…

3 sene ago

Anneye Mektup | Anlamlı Anneler Günü Mektupları

Hayatımızı aydınlatan, neşe ve güzellik katan annelerimize sevgimizden daha kıymetli bir hediye vermemiz pek mutlu değil. Bir anne için dünyanın…

3 sene ago

Ablaya Hediye Ne Alınır? Ablaya Alınacak Doğum Günü Hediyeleri

Dikkatinizi Çekebilir: Ablaya Hediye (1000+ Hediye) Ablaya hediye almak onu ne kadar çok sevdiğinizi göstermeniz için özel bir fırsat yaratıyor.…

3 sene ago