Doğum Günü Şiirleri, Sevgi Dolu 30 Doğum Günü Şiiri

Hepimizin hayatında kuşkusuz ki en özel günlerden biri de doğum günümüzdür. Öyle ki bazılarımız için son derece önemli günlerin başında yer alır. Kimimiz doğum günü kutlamalarında şatafatlı doğum günü hediyeleri tercih ederken, kimimiz içinse kalpten kopup gelen samimi bir doğum günü şiiri bile yeterli olur. Her sene bir yaş daha olgunlaşarak kutladığımız bu özel günle birlikte, elbette ki sevdiklerimizi de yanımızda görmek bizim için en büyük mutluluk kaynağıdır.

Dikkatinizi Çekebilir ► Doğum Günü Hediye Önerileri

Doğum Günü Hediyesi

 

Doğum günleri her yıl yeni başlangıçları temsil eder. Bir önceki seneyi iyisiyle, kötüsüyle ardımızda bırakırken, yepyeni bir yıla yelken açmak hepimizi içten içe heyecanlandırmaya yeter de artar. Her sene bir önceki yılın değerlendirmesini yaparken, yeni gelen yaşla birlikte hayata geçirilmeye dair birçok plana odaklanırız. Tabiki bu planlarımıza sevdiklerimizi de dahil etmeyi unutmadan! Peki, siz bu sene sevdiklerinizin doğum günü için nasıl bir plan yaptınız?

Herkesin doğum günü kutlamaları farklılık gösterir. Sevdiğimiz insanlara hediye seçerken veya doğum günü planı yaparken bile onları en mutlu edecek şekilde en iyisini yapmaya çalışırız. Fakat doğum günümüzü unutulmaz kılan hediyelerin yanı sıra tüm o şarkılar ve şiirler de hafızamıza kazınır kalır…  Özellikle doğum günü şiirleri sevgiliye yazılmışsa bir başka olur okumakta, dinlemekte… Doğum günü şiirleri kısa veya uzun olması fark etmeden tüm içtenlikle en samimi duyguların tercümanı olarak görülür. Aklınızdan geçenleri söylemek bazen her ne kadar zor gelse de, duygularınızı kağıda dökerek belki de tüm söyleyemediklerinizi kolaylıkla dile getirebilirsiniz. Bazen yazmak, konuşmaktan daha etkilidir…

Doğum günü şiirleri ünlü şairlerden her ne kadar kulağa hoş gelse de, kendi satırlarınızdan çıkan her kelimenin de sevdikleriniz için değeri paha biçilemez. Doğum günümüzü saniyesi saniyesine anımsayan annelerimiz birçok şiirle taçlandırılırken, doğduğumuz an itibari ile yükümüzü sırtlayan babalar için doğum günü şiiirleri yazarak bu özel günlerinde ne kadar değerli olduklarını hissettirebiliriz. İnanın hiçbir baba doğum gününde evladı tarafından yazılmış bir şiire karşı koyamaz unutmayın…

Doğum günü şiirleri Nazım Hikmet’ten okunan bir şiirse tadı bir başka olur… Mavi gözlü devin yazdığı tüm o aşk dolu şiirlerle sevdiğinizin kalbini bir kez daha çalabilirsiniz.

Nazım Hikmet Ran – Durup Dururken
Durup dururken içimde bir şeyler kopup tıkıyor boğazımı,
Durup dururken sıçrayıp kalkıyorum yarıda bırakıp yazımı,
Durup dururken rüya görüyorum bir otelde, holde, ayakta,
Durup dururken çarpıyor alnıma kaldırımdaki ağaç,
Durup dururken bir kurt uluyor aya karşı bahtsız, öfkeli, aç,
Durup dururken yıldızlar inip sallanıyor bir bahçede, salıncakta,
Durup dururken mezardaki halim geçiyor aklımdan,
Durup dururken kafamda bir güneşli duman,
Durup dururken hiç bitmeyecekmiş gibi bağlanıyorum başladığım güne,
Ve her seferinde sen çıkıyorsun suyun yüzüne…

  • Seni ilk gördüğüm andan beri
    Anladım ki benim için yaratılmışsın
    Hiç ayrılmayalım sevgilim
    Doğum günün kutlu olsun

 

Sevgiliye Doğum Günü Hediyesi Kitap

Kalbinizden, satırlara dökülen samimi bir yazıdan daha güzel bir hediye olabilir mi? “Senin Hakkında Sevdiğim Şeyler Kitabı” ile sevgilinize dair en sevdiğiniz özellikleri tüm samimiyetinizle anlatırken, aynı zamanda onda sevdiğiniz tüm şeyleri yeniden keşfedebilirsiniz. Kitabın içerisinde yer alan özel illüstrasyonlar ve fotoğraflar sayesinde sıcak, içten bir doğum günü hediyesi verebilirsiniz.

 

 

  • İyi ki doğdun ve benimle oldun
    Her nefesimde içime doldun
    Sevgilim Seni çok seviyorum
    Doğum günün kutlu olsun

  • Bitmesini istemediğim şarkı gibisin sevgilim
    Sesini her duyduğumda inliyor kalbim
    Gözlerin değince gözlerime
    İçin için yanar bu kalbim

 

Sevgiliye Doğum Günü Hediyesi Mesaj Kartları

Seni Seviyorum Çünkü! Mesaj kartları, sevgiliye verilebilecek en özel hediyelerin başında yer alıyor. Mesaj kartları ile kalplerin içerisinde yer alan sevgiliye söylenebilecek en güzel sözlerden oluşuyor. 365 gün boyunca her gün farklı bir mesajla ona olan aşkınıza farklı bir boyut kazandırabilirsiniz. Sevgilinizin doğum gününde farklı bir sürpriz yapmak istiyorsanız, Seni Seviyorum Çünkü! Mesaj kartları tam aradığınız hediye olabilir.

 

 

  • Hiç ayrılmayalım seninle
    Hiç bırakmayalım birbirimizi
    Sensiz düşünemem bir ömür
    Ne olur üzme beni

  • Ruhumun ilacı olur gözlerin
    Göremezsem kör olur kalbim
    Tüm ruhumla ben seninim
    Doğum günün kutlu olsun sevgilim

 

Babaya Doğum Günü Hediyesi Dergi Kapağı

Hayatımızın her dönemi bizi koruyup, kollayan her anımızda yanımızda olan süper babalar için muhteşem bir doğum günü hediyesi. Yeri gelip hayatımızın kahramanı olan babalar için “Yılın Süper Babası” tasarımlı çerçeveli dergi ile babanıza son derece duygusal bir armağan verebilirsiniz. Babalara özel doğum günü hediyesi için son derece duygusal bu hediye ile yeni yaşını kutlayabilirsiniz.

 

 

  • Muhtacım çiçeğin suya olduğu kadar sana
    Muhtacım gündüzün güneşe ihtiyacı olduğu kadar sana
    Muhtacım yanımda varlığına
    Muhtacım bir tanem, muhtacım sana

  • Bir heyecan sarar her yanımı
    Bana baktığın o anlar var ya
    Gözlerinin denizinde boğulurum
    Benden hiç gitme sevgili…

 

Doğum Günü Hediyesi İsimli Fincan Bardak Takımı

“İsim Yazılı Porselen Fincan Bardak Takımı” ile bir fincan kahvenin hatırı bir ömür boyu sürecek. Özellikle kahve içmeyi çok seven arkadaşlarınıza, üstünde ismi yazılı kahve fincanlarını armağan ederek doğum günlerini daha özel kılabilirsiniz. Her kahve içtiğinde hem kendisine özel bir hediye olması sebebi ile mutlu olacak, hem de her içtiğinde sizi anımsayacak.

 

 

  • Ben sensiz yapamam
    Ne olur benden gitme
    Seninle mutlu bu yürek
    Kal benimle, kal benimle

Özellikle sevgiliye doğum günü hediyesi seçiyorsak daha bir titizlenir ve daha bir ince eleyip sık dokuruz. Her sene bir defa kutlanan bu önemli günde, sevgilimize en özel hediyeyi vererek onu daha da mutlu etmek isteriz. İster çiçek, ister özenle seçilmiş bir hediye veya isterse bir şiir olsun karşımızdakini mutlu etmek ve bu özel gününde yanında olduğumuzu hissettirmek için elimizden geleni yaparız. Bu yüzdendir ki, birçok şairin en güzel doğum günü şiirleri sevgiliye yazılmıştır.

Doğum günü şiirleri özellikle sevdiğimiz insanlar tarafından yazılmışsa daha bir mutlu eder bizi. Hiç beklemediğimiz insanlardan, hiç beklenmedik kelimeler dökülüverir bir anda. Sevdiğinizin dudakları arasından çıkan tüm o mısralar kalbin en derinlerine dokunur ve doğum gününüzün unutulmaz olmasına sebep olur. Doğum gününde sevdiği insan tarafından okunan bir şiiri unutabilecek bir insan gösterebilir misiniz? Bu özel günde dilerseniz kendiniz, dilerseniz ünlü şairlerden sevdiğiniz şiirlerle duygularınızı hissettirebilirsiniz. Önemli olan hediye değil, söylenecek naif bir sözle veya bir şiirle hatırlamak ve unutulmaz kılmaktır bu günü…

  • Her sabah yeniden aşık uyanıyorum sana
    Yüzünde yastık izi, ellerin ellerimde
    Dua ediyorum varlığına
    İyi ki yanımdasın, mutlu yıllara sevgilim

 

Sevgililere Özel Doğum Günü Hediyesi T-shirt

Erkek arkadaşa veya kız arkadaşa “Rakam ve İsim Yazılı Forma T-shirt” alarak doğum günü için özel bir jest yapabilirsiniz. Kişiye özel olarak hazırlanan bu t-shirt ile dilerseniz tanışma tarihinizi formanıza yazdırabilirsiniz. “Rakam ve İsim Yazılı Forma T-shirt”ü sadece erkek arkadaşınıza değil, babanıza, kardeşinize veya en yakın arkadaşınıza hediye ederek şaşırtabilirsiniz.

 

 

  • Henüz sevmiştim seni
    Hayatımın baharında
    Bir ömür seninle geçsin
    Ne olur bırakma beni

  • Bildiğim ne varsa hepsi sana dair
    Her yol sana çıkar
    Her kapı sana açılır
    Hayat seninle güzel ey sevgili

 

Doğum Günü Hediyesi Sihirli Kupa

En yakın arkadaşınızın doğum gününde ona bir sürpriz yapmak istemez misiniz? O zaman aradığınız şey tam olarak “Kişiye Özel Sihirli Kupa”… Arkadaşınızla birlikte çekilmiş güzel bir güne ait fotoğrafınızı veya en sevdiği film karakterini bu kupaya bastırabilirsiniz. Başta siyah gibi duran bu sihirli kupa, sıcak suya teması ile beraber en sevdiğiniz fotoğrafa dönüşsün. Eğer arkadaşlarınızı şaşırtmayı seviyorsanız hemen sipariş veriniz.

 

 

  • Seni seviyorum
    Gözlerine teslim olduğumdan beri
    Seni seviyorum
    Hiç bırakma beni

  • Sen benim arzu dolu sözlerim
    Sensiz ben bir hiçim
    Sen benim suyum, ekmeğim
    Dünya seninle güzel sevdiğim

 

Doğum Günü Hediyesi Tişört

Doğum gününde sıradan hediyelerden sıkılanlar için “Uzay Tasarımlı Kişiye Özel Mesajlı Tişört” tam size göre. Uzay temalı tişörtün üzerine sevdiğiniz kişiye özel bir not yazdırarak kişiselleştirebilir ve doğum gününde ilginç bir sürpriz yapabilirsiniz. Eğer ilginç hediyeleri tercih edenlerdenseniz “Uzay Tasarımlı Kişiye Özel Mesajlı Tişört” ile farklı bir hediye vererek sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.

 

 

  • Hayaller kurduk seninle
    Gelecek nice güzel günlere
    Kalbimin sahibisin
    Ömrümün sonuna kadar seninleyim

Peki, sadece sevgiliye yazılan şiirler mi etkiler bizi? Doğum günü şiirleri arkadaşa yazılamaz mı? Tüm derdimizi dinleyen dostlarımıza, kalpten kopup gelen bir Cemal Süreya doğum günü şiiri ile yanımızda oldukları için teşekkür edemez miyiz? Hayatımızın en önemli anlarına tanıklık eden, her sırrımızı, her derdimizi bilen dostlarımız için böyle bir jest yapmak onları son derece mutlu edebilir.

En sevdiğiniz arkadaşınızı düşünün şimdi, sadece doğum gününüzde değil tüm özel anlarınızda yanınızda istemez misiniz? Peki, bu özel insan doğum gününüzde sizin için yazdığı bir şiiri okusa kendinizi nasıl hissederdiniz? Eminim ki herkes gibi gözleriniz dolar ve o anı ömrünüz boyunca unutamazsınız. Dostlarımızın hayatımıza kattıkları değerleri, her anımızda iyi ve kötü günümüzde yanımızda olduklarını unutmayalım.

Kısacası kalpten kopup gelen tüm o samimi dizeler veya doğum günü mesajları sevdiğimiz insanların doğum gününe daha da değer katar. Doğduğumuz güne değer katan etrafımızdaki insanlardan başka bir şey değildir. Her sene ya kendimizin ya da etrafımızda değer verdiğimiz insanların doğum günlerini kutladık. Bir seneyi daha iyi, kötü bitirmenin hafifliği ve yeni bir seneye başlamanın heyecanıyla karışık o duyguları yaşarken tek istediğimiz sevdiğimiz insanların yanımızda olması değil midir? Şimdi bir düşünün bu güne kadar sizin için en mükemmel geçen doğum gününüz nasıldı?

Doğum günü şiirleri Özdemir Asaf gibi naif bir şairden okunursa, erimez mi karşınızdaki insanın içi? Sevdiğinizin gözünün içine baka baka “Seni saklayacağım” diye başlanırsa söze…

 Özdemir Asaf – Seni Saklayacağım

Seni saklayacağım inan
Yazdıklarımda, çizdiklerimde,
Şarkılarımda, sözlerimde.

Sen kalacaksın kimse bilmeyecek
Ve kimseler görmeyecek seni,
Yaşayacaksın gözlerimde.

Sen göreceksin, duyacaksın
Parıldayan bir sevi sıcaklığı,
Uyuyacak, uyanacaksın.

Bakacaksın, benzemiyor
Gelen günler geçenlere,
Dalacaksın.

Bir seviyi anlamak
Bir yaşam harcamaktır,
Harcayacaksın.

Seni yaşayacağım, anlatılmaz,
Yaşayacağım gözlerimde;
Gözlerimde saklayacağım.

Bir gün, tam anlatmaya..
Bakacaksın,
Gözlerimi kapayacağım..
Anlayacaksın.

 

 

Arkadaşa Doğum Günü Hediyesi Masa Saati

Zamanın ne kadar değerli olduğunu hatırlatmanın belki de en güzel yolu… “Kişiye Özel Fotoğraflı Kare Masa Saati” ni sevdiğiniz insanlara armağan ederek, her daim yanında olduğunu hatırlatabilirsiniz. Gülümserken çekilen bir fotoğrafınızı veya sevdiği bir karaktere ya da filme ait fotoğrafı masa üstü saati ile her daim görmesini sağlamak için sevdiğiniz kişilere armağan edebilirsiniz.

 

 

Doğum günü şiirleri Can Yücel’in kaleminden çıkmışsa bir başka olur okuması da, dinlemesi de… Mutlu yıllar der avaz avaz… Mutlu yıllar, mutlu yıllar sana sevgili….

 

Can Yücel – Mutlu Yıllar

Bu gun dunyayi istedigin bir renge boya
Rengârenk batan gunu al karşina
Bir renk de kendinden kat
Cocuklar gibi saf, temiz ve berrak
Kapat gozlerini bir hikâye yarat
Vazgecme hissedilir biraz da sicakligini kat
Kalbindeki elleri birakma sikica tut
Cunku varliktir sevgiye en guzel kanit
Yalnizligin saltanatini sur, sur ama
Birikmiş sevginden, herkese bir parca ver
Bir tebrik, bir arama bin umuttur insana
Mutlu yillar, mutlu yillar sana

Doğum günü şiiri Atilla İlhan’ın hacet yok hatırlatmasına seni hatıraların diye başlamalı… Gözlerinin içine baka baka söylenmeli sevgiliye…

Atilla İlhan – Adımla Nasıl Berabersem

Hacet yok hatırlatmasına seni hatıraların
Bir dakika bile çıkmıyorsun aklımdan
Koşar gibi yürüyüşün
Karanlıkta bir ışık gibi aydınlık gülüşün

Hacet yok hatırlatmasına seni hatıraların
Uzak uzak yıldızlarla çevrilmiş kainatın
Karanlık boşluklarında akıp giderken zaman

Adımla nasıl berabersem öylece beraberiz
Seninle her saat seninle her dakika seninle her saniye
Gönlümüz mutluluğa inanmış olmanın gururuyla rahat
Koltuğumuzun altında birer dinamit gibi kellemiz
Ve sonra her zaman her ölümlüye
Aynı şartlar altında kısmet olmıyan
Gerçekleri görmenin aydınlığı alınlarımızda

Hacet yok hatırlatmasına seni hatıraların
Sen bana kalbim kadar elim kadar yakınsın

 

Anneye Doğum Günü Hediyesi Duvar Saati

Bizi her ne durumda olursak olalım koşulsuz, şartsız seven annelerimiz için ters köşe yapacak bir doğum günü hediyesine ne dersiniz? Bebekliğimizden, bu günümüze kadar her anımızda yanımızda olan annelerimize “Klasik Anne Sözleri Tasarımlı Cam Duvar Saati” alarak eğlenceli bir doğum günü hediyesi vermeye ne dersiniz?

 

 

Doğum günü şiirleri Cemal Süreya gibi usta bir kalemden çıkarsa uzun uzun düşündürür insanı… Sadece sevgiden, sadece sevmekten başka bir şey kalmaz elinde insanın.

Cemal Süreya – Öyle Uzaktan Seviyorum Seni

‘Uzaktan seviyorum seni!
Kokunu alamadan,
Boynuna sarılamadan.
Yüzüne dokunamadan.
Sadece seviyorum!
Öyle uzaktan seviyorum seni!
Elini tutmadan.
Yüreğine dokunmadan.
Gözlerinde dalıp dalıp gitmeden.
Şu üç günlük sevdalara inat,
Serserice değil adam gibi seviyorum.
Öyle uzaktan seviyorum seni,
Yanaklarına sızan iki damla yaşını silmeden.
En çılgın kahkahalarına ortak olmadan.
En sevdiğin şarkıyı beraber mırıldanmadan.
Öyle uzaktan seviyorum seni!
Kırmadan,
Dökmeden,
Parçalamadan,
Üzmeden,
Ağlatmadan uzaktan seviyorum.
Öyle uzaktan seviyorum seni;
Sana söylemek istediğim her kelimeyi,
Dilimde parçalayarak seviyorum.
Damla damla dökülürken kelimelerim,
Masum beyaz bir kağıtta seviyorum.”

Bazen ne kadar seversek sevelim duygularımızı anlatamadığımız zamanlar olur. Cemal Süreya doğum şiiri ile anlatamadıklarımıza dair içimizde kalan ne varsa anlatabiliriz.

Cemal Süreya – 8.10 Vapuru

Sesinde ne var biliyor musun
Bir bahçenin ortası var
Mavi ipek kış çiçeği
Sigara içmek için
Üst kata çıkıyorsun

Sesinde ne var biliyor musun
Uykusuz Türkçe var
İşinden memnun değilsin
Bu kenti sevmiyorsun
Bir adam gazetesini katlar

Sesinde ne var biliyor musun
Eski öpüşler var
Banyonun buzlu camı
Birkaç gün görünmedin
Okul şarkıları var

Sesinde ne var biliyor musun
Ev dağınıklığı var
İkide bir elini başına götürüp
Rüzgarda dağılan yalnızlığını
Düzeltiyorsun.

Sesinde ne var biliyor musun
Söyleyemediğin sözcükler var
Küçücük şeyler belki
Ama günün bu saatinde
Anıt gibi dururlar

Sesinde ne var biliyor musun
Söylenmemiş sözcükler var

 

<<

 

Recent Posts

Eşe Anneler Günü Hediyesi Ne Alınır? Eşe İlk Anneler Günü Hediyeleri

En değerli varlığınız olan eşinize anneler günü için ne alacağınızı bulmak zorlu olabilir. Renkli, pratik, neşeli ve sürprizli armağanlar arasından…

3 sene ago

Anneler Günü Hediyeleri Ne Alınır ? Sürpriz 30 Anne Hediyeleri

Annelerin yeri hiç birimiz için değişmiyor; işte bu yüzden anneler günü yaklaşırken heyecanla hediyeler aramaya koyuluyoruz. Mutfak eşyalarından kıyafetlere, isme…

3 sene ago

En Güzel Anneler Günü Mesajları – Anneler Günü İle İlgili Mesajlar

Anneler Günü Mesajları Her yıl yılda bir kez kutlanan anneler günü için Anneme güzel bir hediye almak istiyorum diyorsanız sizlere…

3 sene ago

Anneler Günü Hediyesi | Anne Tasarımlı En Güzel Hediyeler

Dikkatinizi Çekebilir: Anneler Günü Hediyeleri Anneler günü hediyesi almak için geç kalmadan güzel seçenekleri değerlendirmeli ve orijinal bir alternatifle anneciğinizi…

3 sene ago

Anneye Mektup | Anlamlı Anneler Günü Mektupları

Hayatımızı aydınlatan, neşe ve güzellik katan annelerimize sevgimizden daha kıymetli bir hediye vermemiz pek mutlu değil. Bir anne için dünyanın…

3 sene ago

Ablaya Hediye Ne Alınır? Ablaya Alınacak Doğum Günü Hediyeleri

Dikkatinizi Çekebilir: Ablaya Hediye (1000+ Hediye) Ablaya hediye almak onu ne kadar çok sevdiğinizi göstermeniz için özel bir fırsat yaratıyor.…

3 sene ago