Doğum Günü Ev Süslemeleri için 10 Yaratıcı Fikir

Özel günler diyince aklınıza hangileri geliyor? Sevgililer günü, anneler günü, babalar günü, evlilik yıl dönümü ve doğum günleri değil mi? Peki, içlerinde en özel olan doğum günleri için nasıl kutlamaları tercih ediyorsunuz? Doğum günleri özel günlerin arasında belki de en önemli olanlarıdır. Doğduğumuz günü her sene farklı konseptlerle kutlamak isteriz. Bunun için dışarıda eğlenceli bir mekan, açık havada veya ev partisi gibi seçenekleri değerlendirir, kendimize veya sevdiklerimize en uygun hangisiyse onu tercih ederiz. Mekan her ne kadar güzel olursa olsun, yapacağınız birkaç küçük süsleme ile doğum gününe farklı bir hava katabilirsiniz. Dilerseniz olayı bir üst levela taşıyarak sevdiklerinize doğum günü davetiyesi bile gönderebilirsiniz. İlginç ve hoş bir sürpriz olacağına emin olabilirsiniz.

Dikkatinizi Çekebilir ► Özel Doğum Günü Hediyeleri

Doğum Günü Hediyesi

 

Evde yapabileceğiniz doğum günü için ev süsleme malzemeleri ile birbirinden farklı konseptler yaratabilirsiniz. Peki, bir doğum günü partisi için tam olarak ihtiyacımız olan şeyler neler? Öncelikle içki ve aperatiflerin hazır olduğundan emin olmalıyız. Daha sonra aydınlatmanın yeterli olup olmadığını kontrol edebilirsiniz, eğer aydınlatma yeterli değilse dışarıdan ayaklı abajur veya seyyar lamba temin edebilirsiniz. Peki, Müzik? Tabii ki en önemlisi de müzik! İster kendi doğum gününüz olsun, isterseniz sevdikleriniz için siz parti planlıyor olun ama mutlaka müzikleri doğum günü çocuğunun sevdiği müziklerden seçin. Ve son olarak dekor işini de halletiniz mi sizden daha süper parti planlayan bir insan yok demektir. Her şey tamam ama ben bu dekorları nasıl yapacağım diyorsanız? İşte size, evde doğum günü süsleme örnekleri ile kolaylıkla uygulayabileceğiniz birkaç düzenleme tekniği.

Balonla Süsleme

Çocukluğumuzdan beri hepimiz balonları oldukça sevmişizdir. Özellikle doğum günlerinin olmazsa olmazı balonlar olmadan doğum günü mü yapılırmış? Rengarenk balonlar sadece çocukları değil, biz büyükleri de mutlu etmeye yetiyor. Peki, balonlardan nasıl bir süsleme yapabiliriz? Balonları birkaç farklı şekilde kullanabiliriz tabii ki. Balonları gelişi güzel şekilde ortalığa saçarak evi bir oyun parkına çevirebiliriz. Ya da işin biraz daha zoruna kaçmaya ne dersiniz? Uçan balonlarla yapabileceğiniz son derece şık bir süsleme tekniğinden bahsetsek? Öncelikle işin en zor kısmı balonlarımızı tek tek şişirmek, fakat artık bunun için özel aletler var. Balonları şişirdikten sonraki aşamamız, doğum günü sahibi kişiyle en mutlu olduğumuz anlarda çekilen fotoğrafları bulmak. Bizi tatmin etmeye yetecek kadar fotoğraf bulduktan sonra geriye tek bir işlem kalıyor. Uçan balonlarımızı iple bağlayıp tavana doğru süzülmelerine izin verdikten sonra, iplerin ucuna tek tek fotoğraflarımızı yapıştırıyoruz. Bu işlemi iki şekilde yapabilirsiniz. Ya balonun ucuna bağlamak için kurdele alacaksınız ve fotoğrafları, kurdelelere zımbalayacaksınız ya da fotoğrafların ucuna minik delikler açarak ipleri o delikten geçireceksiniz. İşte size muhteşem bir ev süsleme tekniği… Doğum günü sahibi, rengarenk balonların altındaki mutlu fotoğraflarınızı görünce sevinçten gözleri yaşaracaktır. Tabii işi biraz abartmak isterseniz, şişirdiğiniz bir iki balonun içerisine konfeti koyabilir ve doğum günü sahibi gelince patlatabilirsiniz…

Doğum Günü Hediyesi Hayal Planlayıcı

Yaşımız kaç olursa olsun, hepimizin kendine göre gerçekleştirdiği veya gerçekleştirmek için çabaladığı hayalleri vardır. Peki, yaş geçtikçe hayallerimize veda mı ediyoruz? Peki, insan hayal kurmadan nasıl yaşar? Ne kadar olgunlaşırsak olgunlaşalım, hayallerimiz de belki bizimle birlikte şekil değiştirir ama asla hayal kurmaktan vazgeçmeyiz.

 

Led ışıklardan süsleme

Konu led ışıklar olunca yapabileceğiniz birden fazla süsleme çeşidi bulunuyor. Güzel bir doğum günü masasının arka fonuna gelişi güzel asmanız bile inanın odanın havasını değiştirmeye yetecektir. Fakat biz işi bir adım öteye götüreceğiz ve buluttan nasıl bir tavan süslemesi yapılır, işte tam olarak onu anlatacağız. Led ışıklardan bulut yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler; 3-4 tane kağıt fener, led ışık, bol miktarda pamuk ve yapıştırıcı. Ayrıca led ışıktan bulutunuzu asmak için 2 adet çengel ve korniş görevi görecek olan tahta bir çubuk gerekli. Öncelikle çengelleri tavana sabitlemeniz gerekli, daha sonra sabitlediğiniz çengellere misina ipi ile tahta çubuğu takıyoruz. Böylece led ışıklardan bulut yapımı için ilk aşamayı tamamlamış oldunuz. Daha sonra kağıt fenerleri açarak üzerine bolca pamuk yapıştırıyoruz, bunun için 2 veya daha fazla kağıt fenerden faydalanabilirsiniz. Bulutunuzun biraz daha büyük olmasını istiyorsanız eğer, 4 veya daha fazla kağıt feneri pamukla kaplamanız lazım. Kağıt fenerlerin içindeki kancaya misina iplerini takıyoruz ve led ışıklardan bulutu tavanda süzülecek şekilde bırakıyoruz. Son olarak led ışıkları, kağıt fenerlerin içinde gelişi güzel bir şekilde geçiriyoruz. Evet, hepsi bu… İşte size sevdiklerinizin doğum günün unutulmaz kılacak muhteşem bir ev süsleme tekniği.

Sevgiliye Doğum Günü Hediyesi Yastık

Sevgilinize doğum gününde romantik bir sürpriz yapmak ister misiniz? Her baktığından kalbinin daha hızlı çarpmasına sebep olacak yumuş yumuş bir yastık hediye etmeye ne dersiniz. Üzerinde sizin ve sevgilinizin en mutlu anlarının resmedildiği bir yastık üstelik. Fotoğraf baskılı sevgiliye özel yastığı sevgililer günü, doğum günü veya evlilik yıl dönümü gibi özel günlerde hediye ederek, başını yaslayacağı biri olduğunu hatırlatabilirsiniz.

 

Şişelerden süsleme

Boş şişelerden süsleme yapmaya ne dersiniz? Evde kullanmadığınız ve atmak için beklettiğiniz cam şişeleri kullanmanın vakti geldi. Eskiden boş cam şişelerini sadece su koymak için kullanırdık, fakat günümüzde boş şişeleri birden fazla şekilde değerlendirebilirsiniz. Boş şişelerden süsleme yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler ise; öncelikle tabii ki boş cam şişeler, pille ya da güneş enerjisi ile çalışan led ışıklar. Öncelikle şişenin üzerinde herhangi bir etiket varsa onları temizlemeniz gerekli. Temizlediğiniz şişelerin içerisine led ışıkları yetleştiriyorsunuz ve işlem tamam… İşi biraz daha zorlaştırmak için, cam şişelerin alt tarafına doğru bir delik açarak led ışıkları buradan çıkarabilir ve prize takarak kullanabilirsiniz. Fakat güneş enerjili led ışıklarla gayet güzel bir görünüm yakalamanız mümkün. Doğum günü partisinde bir köşede rengarenk yanan şişeler kimin sempatisini kazanmaz ki?

 

En mutlu gününüzde en sevdiğiniz dostlarınızın da yanınızda olduğunu düşünsenize! Evet etrafımızda sevdiğimiz insanlar olduktan sonra zaman ve mekan her ne kadar fark etmese de, yine de sürpriz bir doğum günü partisi hiç fena olmazdı. Anne, baba, kardeş, en yakın arkadaşa veya sevgiliye doğum günü sürprizi yaparak onların bu özel günlerini daha da özel kılabilirsiniz. Üstelik evde yapacağınız birkaç süsleme ile onların mutluluklarını ikiye katlamış olacaksınız. Doğum günü kutlaması yapılacak olan mekanı veya evi süslemek,  ortama biraz renk katmak herkesin enerjisini daha da yükseltmeyi sağlayacaktır. İster kendi doğum gününüz olsun, isterseniz sevdiklerinizin doğum günü olsun doğum günü ev süslemeleri ile muhteşem bir doğum günü partisi yapabilirsiniz.

Mekanda veya evde doğum günü süslemeleri nasıl yapılır? Aslında bu sorunun cevabı oldukça basit! Sizin için hazırlamış olduğumuz, herkesin zevkine ve tarzına göre farklılık gösteren doğum günü süslemeleri makalemizi okumanız yeterli. Son zamanlarda internette de sıklıkla bulabileceğiniz evde doğum günü süsleri yapımı videolarından da faydalanabilirsiniz. Doğum günü için ev süsleme olayı son derece eğlenceli ve zevkli bir uğraştır aslında. Özellikle sürpriz bir doğum günü hazırlıyorsanız, doğum günü çocuğunun, o kapıdan içeri adımını attığı an nasıl mutlu olacağını bir hayal etsenize… Hele bir de yanında doğum günü çocuğuna gelen doğum günü hediyeleri de varsa, değmeyin keyfine…

Doğum Günü Hediyesi Mini Ahşap Foto

Sevgilinizle tanıştığınız tarihten bu yana ne kadar zaman geçti? Hiç saymadınız değil mi? Birlikteyken o kadar eğleniyordunuz ki günler, aylar, yıllar nasıl da geçti farkına bile varmadınız… İşte size hiç unutamayacağınız bir yıl dönümü hediyesi! Tarih yazılı yıl dönümü hediye baskılı mini ahşap foto… Ahşap baskının üzerinde tanıştığınız tarih itibariyle, bugüne kadar kaç dakika geçirdiğiniz ve onunlayken geçirdiğiniz her dakikaya değdiğini söylemek istemez misiniz?

 

Kağıttan flamalar

Hepimiz okul yıllarında el işi dersinde kağıtlarla oynamayı sevmişizdir. Yaptığımız o çeşitli şekilleri evimizin belli yerlerinde uzun süre sergilemeyi sevmişizdir. Artık büyüdük ama kim demiş kağıtlarla oynayamazsınız diye. Birkaç adet farklı renklerde el işi kağıdı, biraz kurdele veya iple son derece tatlış flamalar yapabilirsiniz. Öncelikle kağıtları üçgen şeklinde kesiyoruz ve iki ucuna kurdelenin geçeceği kadar küçük delikler açıyoruz. Daha sonra renkli üçgen kağıtların içerisinden, kurdeleyi geçirip duvara ya da doğum günü için hazırlanan özel masaya yerleştiriyoruz. İsterseniz kestiğiniz üçgen kağıtların üzerine harflerden doğum günü sahibinin adını yazıp extra bir sürpriz daha yapabilirsiniz.

Doğum Günü Hediyesi Minyatür Bahçe

Sevimli çiftlere özel olarak tasarlanmış, romantik çiftlere özel aşk evi minyatür bahçe ile farklı bir hediye vererek sevgilinizi şaşırtabilirsiniz. Sukulent bitkilerinden özel bir tasarımla yapılan bu muhteşem hediye üzerinde bahçeli bir ev ve etrafında ağaçlarla banka birlikte yaşlanan bir çift resmedilmiş. Sevgilinize, seninle birlikte yaşlanmak istiyorum demenin farklı bir yolu için hemen sipariş verebilirsiniz.

 

Fotoğraflarla duvar süslemek

Doğum günü organizasyonu tamam ama sanki hala bir şeyler eksik gibi mi geliyor? Daha samimi, daha sıcak bir şeyler gibi. Doğum günü çocuğunun görünce çok mutlu olacağı bir süslemeye el atmaya ne dersiniz? Aslında bu süslemeyi yapması hiç de zor değil .Yapmanız gereken şey, doğum günü partisine gelecek insanlarla, doğum günü sahibinin birlikte çekilmiş fotoğrafları…Tüm fotoğrafları ele geçirdikten sonra birbirinden farklı konseptlerle duvar süslemelerini yapabilirsiniz. Fotoğraflarla yapılan duvar süslemeleri hem çok şık duracak, hem de doğum günü çocuğunun duygulsal anlar yaşamasına sebep olacak. Peki bu son derece naif ve anlamlı süslemeleri yapmak için tam olarak ihtiyacımız olan şeyler nelerdir? Bir ip, süs mandalları ve bolca fotoğraf… Öncelikle ipleri tavana yada duvara sabitlemeniz gerekli, sonrasında yapacağınız işlem fotoğrafları madalla ipe iliştirmek. Dünyanın en basit ve naif süslemesi için çok fazla bir çaba harcamanıza gerek kalmadan, doğum günü sahibini son derece mutlu edebilirsiniz.

Arkadaşa Doğum Günü Hediyesi Kitap Ayracı

Sevgilinize filmlerdeki gibi tutkuyla bağlıysanız, film şeridi fotoğraflı kitap ayracı tam da sizin aradığınız hediye olabilir. Film şeridi üzerine sevgilinizle birlikte geçirdiğiniz mutlu anların fotoğraflarını bastırabilirsiniz. Böylece sevgiliniz her kitap okuduğunda, sizin hediye ettiğiniz ayracı kullanırken yüzünde küçük küçük tebessümler oluşacak. Böylesine romantik bir hediyeyi sipariş vermek istiyorsanız, hemen tıklayınız.

 

Keçeden parti süsleri

Doğum günü partilerinin olmazsa olmazları, elden ele dolaşan parti süsleridir. Bunların arasında kocaman kırmızı bir dudak, bıyık, gözlük vs. olur. İnsanlar bu süslerle fotoğraf çektirmekten son derece keyif alıyor ki, hemen hemen her partide denk geliyoruz neredeyse. Siz de bu özel doğum günü partisi için birkaç farklı tasarımla elden ele gezen süslerden yapmaya ne dersiniz? Keçeden süsleme yapmak için ihtiyacınız olanlar; tahta şiş çubuğu, keçe ve silikon. Öncelikle keçenin üzerine yapmak istediğiniz şeklin kalıbını çizin ve dikkatlice kesin. Eğer seçtiğiniz şekilde oyuklar varsa, bunun için falçata kullanabilirsiniz. Keçe kumaşına çizdiğim şekilleri kestikten sonra geriye sadece tahta şiş çubuklarına silikonla yapıştırmak ve kurumasını beklemek kalıyor. Hazır elim değmişken, doğum günü çocuğuna birkaç tane de pankart yapayım diyorsanız, onun içinde renkli kartonlar, renkli kalemler, yapıştırıcı ve yine tutturabilmek için tahta çubuk gerekli. Kartonlara dilediğiniz şekli verdikten sonra (yuvarlak, kare veya konuşma balonu şeklinde), üzerine istediğiniz ne varsa yazabilirsiniz. Doğum günü kıza, doğum günü çocuğu, mutlu yıllar gibi. Tüm bu işlemler bittikten sonra pankartı, tahta çubuğa silikonla yapıştırmanız yeterli. Eğer el yazınız güzel değilse, bunun için bir arkadaşınızdan yardım alabilir veya kırtasiyelerde satılan harfli şablonlardan satın alabilirsiniz. Dilediğiniz renkte dilediğiniz boyutta pankartlar artık sizin emrinize amade. Geriye sadece doğum günü pastası ve mumlar kalıyor.

 

Doğum Günü Hediyesi Aşk Romanı

Hemen hemen hepimiz hayatımı anlatsam “roman olur” cümlesini bir kez kullanmışızdır. Size hayatınızı roman yapabileceğinizi söylesek? Tek yapmanız gereken sizden istenen cevapları vermeniz ve sevgilinizle en mutlu olduğunuz anlara ait fotoğrafları iletmeniz. Sonrasında kişiye özel, sevgiliye aşk romanı ile sevdiğiniz kişiye özel 130 sayfa dolu dolu bir kitap hediye etmiş olacaksınız. Üstelik bu kitabın baş kahramanları siz ve sevgilinizden başkası değil.

 

Doğum Günü Hediyesi Aşk Filmi

Öyle bir hediye düşünün ki, içerisinde herkesten biraz var. Evet, evet yanlış okumadınız… Küçük bir kız çocuğundan, İETT şoförüne, öğrencilerden, turistlere kadar herkes sadece sizin için bu filmde buluşmuş. Kişiye özel aşk filmi ile artık sizin ve sevgilinizin, kendine ait bir baş yapıtı var. Bu filmde herkes sevgilinize, sizin onu ne kadar çok sevdiğinizi söylüyor. Sevgilinize ilginç bir sürpriz yapmak istiyorsanız “kişiye özel aşk” filmi tam size göre.

 

Doğum Günü Hediyesi Kar Küresi

Küçükken kar küreleri ve müzik kutuları nasıl da güzel gelirdi bizlere. Özellikle kar küresini çalkaladıktan sonra, tüm o karların uçuşmasını izlerdik neşe içerisinde. Peki ya balerinli müzik kutuları? Kapağını açtığımız an, kulakların pasını silen o masalsı müzik çalmaya başlardı… İkisini bir arada bulabileceğiniz müzikli kar küresi ile sevdiklerinizi mutlu edebilir ve onları çocukluk anılarına geri götürebilirsiniz. Bu üründen sipariş vermek için tıklayınız.

 

Senin Hakkında Sevdiğim Şeyler Kitabı

Senin hakkında sevdiğim şeyler! İnsanların en çok da merak ettikleri sorulardan biri değil midir? Acaba benim hakkımda ne düşünüyor, en çok hangi huyumu seviyor, acaba bu yaptığımı komik buluyor mu? O zaman insanları daha fazla merakta bırakmayalım ve senin hakkında sevdiğim şeyler kitabını sevdiklerimize armağan edelim.

 

Recent Posts

Eşe Anneler Günü Hediyesi Ne Alınır? Eşe İlk Anneler Günü Hediyeleri

En değerli varlığınız olan eşinize anneler günü için ne alacağınızı bulmak zorlu olabilir. Renkli, pratik, neşeli ve sürprizli armağanlar arasından…

3 sene ago

Anneler Günü Hediyeleri Ne Alınır ? Sürpriz 30 Anne Hediyeleri

Annelerin yeri hiç birimiz için değişmiyor; işte bu yüzden anneler günü yaklaşırken heyecanla hediyeler aramaya koyuluyoruz. Mutfak eşyalarından kıyafetlere, isme…

3 sene ago

En Güzel Anneler Günü Mesajları – Anneler Günü İle İlgili Mesajlar

Anneler Günü Mesajları Her yıl yılda bir kez kutlanan anneler günü için Anneme güzel bir hediye almak istiyorum diyorsanız sizlere…

3 sene ago

Anneler Günü Hediyesi | Anne Tasarımlı En Güzel Hediyeler

Dikkatinizi Çekebilir: Anneler Günü Hediyeleri Anneler günü hediyesi almak için geç kalmadan güzel seçenekleri değerlendirmeli ve orijinal bir alternatifle anneciğinizi…

3 sene ago

Anneye Mektup | Anlamlı Anneler Günü Mektupları

Hayatımızı aydınlatan, neşe ve güzellik katan annelerimize sevgimizden daha kıymetli bir hediye vermemiz pek mutlu değil. Bir anne için dünyanın…

3 sene ago

Ablaya Hediye Ne Alınır? Ablaya Alınacak Doğum Günü Hediyeleri

Dikkatinizi Çekebilir: Ablaya Hediye (1000+ Hediye) Ablaya hediye almak onu ne kadar çok sevdiğinizi göstermeniz için özel bir fırsat yaratıyor.…

3 sene ago